Moj internet dnevnik
zodax
Blog
ponedjeljak, siječanj 14, 2008
Čeka se dokumentacija za legalizaciju udruge otac-hr. U međuvremenu sam razgovarao sa Rainmanom da prvu pomoć kao i korisne članke u slučaju da Vaš bivši/a koristi dijete ili ste u pravnom limbu.
Oni bi Vam trebali dati smjernice ili prijedloge kako da postupite. Pošto Rainman ima puno obaveza za sada ću to objavljivati na ovom blogu pod izdvojeno dok sajt www.otac-hr.com ne proradi.
Isto tako ukoliko imate ikakvih ideja koje bi mogle pripomoći djeci i roditeljima koji su razdvojeni obratite se na mail na sajtu ili na moj osobno koji ću proslijediti a glasi :
fungus@hi.htnet.hr 

Jedan od prvih vidova samopomoći jest - povezivanje.

Mnogi od Vas imaju problema kad po pravomoćnim sudskim odlukama odlazite po svoje dijete/cu. Izloženi ste šikaniranju, onemogućava Vam se kontakt, izloženi ste prijetnjama.
Ideja je da jedan od roditelja koji su u sličnoj situaciji a koji se nalazi u Vašoj blizini prati Vas na tim događajima - SA KAMEROM ( DIGITALCEM ).

Dokazano je da kad postoje svjedoci s kojima niste u rodbinskim odnosima a imate materijalni dokaz ( snimka ) ; izbjegavate agresiju i loše ponašanje drugog roditelja te imate veću sigurnost kada ste sami.
Stoga javite ste svi koji ste voljni pripomoći roditeljima da njihova djeca ne budu izložena traumama. Nije važno da li ste i sami roditelj. Nije važno jeste li u braku ili ste bili. Važno je samo da želite da djeca ne proživljavaju traume zato jer jedan roditelj smatra da bi trebalo kazniti onog drugoga. Stoga javite se na gore navedene mailove.

Znam da su mnogi među Vama razočarani sporinom i nedjelotvornošću sustava, konstatnim nerazumjevanjem, okruženošću predrasudama a mnogi među Vama su u delikatnim situacijama zbog posla i okoline.
Zato nas sudovi, centri i ostale institucije drže razdvojene i u tajnosti. Igraju se dobrih i loših policajaca, prijete batinom i mrkvom, lažu nas i obmanjuju.
Za dobrobit naše djece možemo se izboriti samo trezvenošću, legalizmom i snagom koju ćemo davati jedni drugima u razdoblju koje je pred nama.

A ako Vas je strah ili mislite da nemate više snage, rezignirani ste i razočarani te ne znate kako ćete dalje - sjetite se onog zagrljaja, zadnje pusice i onog nevinog i čistog - volim te.

Do slijedećeg posta, lijep pozdrav.
zodax @ 12:09 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare