Moj internet dnevnik
zodax
Blog - kolovoz 2009
subota, kolovoz 29, 2009 

Želim sa onima koji još ne znaju a prate blog podjeliti da smo nakon sastanka u Žminju o.g. donijeli odluku da osnujemo udrugu. I evo papiri su predani, čekamo odluku Ministarstva Uprave a sjedište će nam biti, za sada, u Labinu. Dvoumili smo se da li da djelujemo na području cijele države, razloga je bilo i za i protiv no poošto su problemi prisutni svugdje odlučili smo pomoći svima kojima možemo kako možemo.

Želio bih posebno zahvaliti svim udrugama s kojima smo surađivali a nadam se da ćemo i nadalje u ostvarivanju prava djece na oba roditelja kao i pomagati roditeljima u ostvarivanju tog dječijeg prava kao i njihovih vlastitih.

Posebnu zahvalu uputio bih Goranu Ciparu, koji mi je prvi pružio riječi podrške jednim SMS-om sa dvije riječi  Nisi sam. Nadalje zahvalio bih Abrahamu Lincolnu i njegovoj rečenici – muškarac nikad nije viši nego kad klekne i pomogne djetetu. Također velika hvala gđi. Asenki Kramer i Robertu Krameru koji su svojim djelovanjem i savjetima uvelike utjecali na formaliziranje aktivnosti i promjeni percepcije zlih izbjegavača plaćanja alimentacije u – tate, roditelje koji vole svoju djecu i žele sudjelovati u njihovu odgoju i nakon razvoda ili razlaza sa partnerom ili partnericom.

Hvala i Pahuljici, Manou, Javoru, Xedosu, Nemresu, Ima nade, Diani, Petri, Morgiani i Morganu, Nebojši, Tomi, Damiru i svim ostalima koji su utjecali da S.T.O.P. nastane i postane.

Ako vas zanima što S.T.O.P. znači najbolje je da se obratite Donu – na kraju krajeva njegov je prijedlog.

Dakle formaliziramo se o čemu ću vas obavjestiti a onda krećemo.

Za početak, planiramo na webu napraviti sajt, navesti protokolole, pravilnike i crnu i bjelu listu centara, sudova, policijskih postaja i njihovih djelatnika. Nadamo se da ćete svi vi pomagati u izradi tih lista i njihovom ažuriranju.

Pokušati ćemo pokrenuti radionice za rastavljene roditelje kako bismo smirili tenzije koje se pri takvim stvarima u životu dese i posredovati gdje to bude moguće.

Pokušati ćemo realizirati psihološku pomoć za roditelje kako bi se izbjegavali tragični događaji kojima smo svi svjedoci.

Pokušati ćemo omogućiti pravnu pomoć i pravni aparat u cilju izbjegavanja rečenice koju smo svi čuli od pravnih zastupnika  umilite se centru.

Pokušati ćemo djelatnike u institucijama privoliti da uistinu stave djecu i njihov interes sukladno znanstvenim spoznajama i istraživanjima a ne tradicionalističkom, partijalhanom.

Pokušati ćemo sudjelovati u izmjena i promjenama kako Obiteljskog zakona, tako i Kaznenog zakona, protokola MUP-a  u slučaju nasilja u obitelji te uvođenje zajedničkog skrbništva u zakonodavstvu RH

Zalagati ćemo se za odgovornost osoba koje potpisuju rješenja i mišljenja te podnošenje konzekvenci za svoje postupke i rad.

Zalagati ćemo se za definiranje protokola i mjerila pri institucijama i za kažnjavanje psihičkog nasilja, manipulacije.

Zalagati ćemo se za učinkovito kažnjavanje roditelja koje onemogućavaju dječja prava uskratom susreta.

Ima toliko toga a nadam se da ćete se odazvati našem pozivu da sudjelujete u radu idejama, savjetima, prijedlozima whatever, kako možete i koliko možete.

Nemamo članarina i na pameti su nam djeca i njihov interes kao i borba protiv diskriminacije i kriminalizacije.

Eto, prigodnih par riječi za rođenje S.T.O.P.a.

 

Nadam se da će brzo ugasiti jer neće imati šta ni za koga postojati.

zodax @ 18:40 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare