Moj internet dnevnik
zodax
Blog - prosinac 2007
subota, prosinac 29, 2007
Vido sam da je jedan posjetitelj protumačio moju rečenicu ...želim biti s malim mišom i zlom babom...kao moju želju da budem s bivšom suprugom.

Zato evo tumača pojmova :

mali miš = 13 godišnjak
zla baba = moja djevojka
muhokomarac = moja malenkost
kraljica = bivša supruga
hidra = CZSS Labin

Evo nadam se da to neće dodatno zbunjivati a želio bih biti jasan.

Pozdrav Rovinježima kome želim da što češće bude sa svojim djetetom.
Javi mi se.

Lijep pozdrav svima.
zodax @ 17:49 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, prosinac 28, 2007
Epursi move, rekao je Galileo i nije pogriješio. Eto danas na koji dan prije nove nam 2008 i ja odoh do hidre.
Povod je bio moj zahtjev da kraljica, mali miš i ja odemo u Centar za kliničku psihologiju u Zagrebu a sa strane hidre moj 1 sat sa djetetom.
Savjet svim roditeljima - odmah zatražite sastanak na Centru za kliničku psihologiju ukoliko imate indicija da  Vaš/a bivša/i provodi manipulaciju djetetom.
Hidra će najčešće ( ako se radi o majci ) pokušati Vas uvjeriti da je sat vremena lijep početak te da dijete treba poželjeti više. Jes lof, mo'š si misliti. Dijete rastegnuto na dvije strane, pod majčinim nadzorom, ne želi povrijediti majku, i onda bira - otuđenje od oca.
Umjesto da hidra tu reagira ona će Vam sugerirati da je sasvim u redu da bude kako izmanipulirano 
dijete želi.
Moj današnji posjet hidri sveo se na mentalni boks u kojem je sam ja upozoravao na uzroke a hidra na početak poboljšanja te da je postupanje u tijeku.
Ipak nekoliko puta sam natjerao hidru da se zamisli mada već zna da sam joj neprijatelj jer sam na njene opsjene i zamke bio pripravan zahvaljući drugim očevima.
Danas sam dobio podatak u koliko je slučajeva CZSS Labin dao mišljenje da je otac pogodniji skrbnik.
U 21 godinu - 2X!!!!????!!!!
Očevi i majke, morate se tu boriti. Ovo je moj put i probati ću ovako.

Ako smatrate ili imate podatke slične mojima MORATE napraviti slijedeće.
Pošaljite dopis ravnatelju/ravnateljici CZSS da tražite profesionalnije postupanje TIMA ( soc.radnik, psiholog, pravnik ) ukoliko se pojavi racionaliziranje majčinih postupaka, dvostruka mjerila, tvrnje - majka je majka. U 2 primjerka, morate imati potvrdu na urudžbenom da ste zahtjev predali.
Ujedno do očekivanja postupanja ravnatelja podnesite zahtjev sudu za izuzimanje mišljenja CZSS.
To navjerovatnije neće proći ali možete zatražiti dodatno mišljenje većih autoriteta kao što su poznatiji stručnjaci sa više iskustva u predmetima. Pošto je nautjecajniji dio tima - psiholog a ne može reći da dodatno mišljenje škodi - zatražite ustanovu ( Centar za kliničku psihologiju u mom slučaju ) koja može pobiti tvrdnju psihologa.
Dakle u mom i hidrinom mentalnom boksu bilo je udaraca i protuudaraca od toga da sma joj rekao da ona tretira situaciju kao u Bosni - počinjen je genocid, stvoreno etnički čisto područje, pa sad tu smo gdje jesmo.
Pita ona mene šta ja očekujem i šta želim. Rekao sam joj da želim da njene glave prestanu racionalizirati postupke kraljice i poduzmu sve kako bi se djelovalo na uzrok a ne posljedicu tj.gašenje požara vedrima. Da sugeriraju kraljici da vrati u postojeće stanje. Pa ne možemo protiv volje djeteta, kaže hidra, morate stvoriti odnos.
Je, kažem ja, stvarajte ga Vi u sat vremena tjedno.
Moguće je, kaže hidra, ljudi su preko telefona stvarali odnose iz Amerike. Kažem ja, da jesu, nakon što ih nisu imali po 5-10 godina. To Vam je isto kao što danas svi žale za socijalizmom ( osim onih koji rade u državnim službama ) ali je od promjene društvenog uređenja prošlo 17 godina.
I tako smo se mi boksali.
Kaže hidra da je nemoguće toliko utjecati na djete u roku od mjesec dana. Da, kažem ja. Dok je djete imalo informacije sa obje strane i nije doživljavalo osude onda je moglo stvoriti i objektivno mišljenje.
Sad je rastegnuto između ljubavi prema mam i tati a ako kaže da želi više biti s tatom povrijediti će mamu. Te bira da ne povrijedi mamu - što znači - Juden ( tata ) raus.
I tak je to išlo nekih 45 minuta dok hidra nije zaključila da je čekaju na kolegiju.

Muhokomarcu je protuzračna obrana hidre nanjela ništavne štete ali je utjecaj hidre na navigacione elemente i toranj na aerodromu više no značajan tako da se ne zavarate lijepim riječim  kao slučaj je u obradi.

Svima onima koji su imali sreću dočekati blagdane sa svojim najmilijima pomislite malo i na nas koji nismo imali toliku sreću. A ako ste vjernik dodajte molitvu i za nas manje sretne.

Želim Vam svima čestit božić i novu godinu, da bude ljepša od ove koju napuštamo , da budete zdravi i što češće sa svojom djecom.

Želim da napokon proradi udruga koja će braniti pravo djece na oba roditelja. I želim biti sa svojim djetetom i zlom babom.

Do slijedećeg nastavka, ostajte mi dobro i zdravo.

zodax @ 09:47 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, prosinac 21, 2007
Danas sam na netu potražio malo stručniju podršku za svoje tvrdnje da se radi o psihološkoj manipulaciji nad djetetom tj. na djelu je sindrom otuđenja djeteta.
Nisam siguran da li bi trebalo ovdje iznjeti cijeli članak - podugačak je - ma sve su to bajti i kilobajti pa evo za sve očeve i majke kojima se to dešava da možete procjeniti situaciju.

MANIPULACIJA DETETOM – OTUĐENJE I OSVETA
– fenomen otuđenja nakon razvoda roditelja –
Piše: Sandra Janić, klinički psiholog


Postoje dva lica otuđenja između deteta i roditelja: istinski problematičan roditelj i njegovo dete koje je žrtva, nasuprot pokušaju manipulacije pravosudnog sistema sa tvrdnjom da postoji šteta tamo gde je nema. U patološkom ili iracionalnom otuđenju roditelj nije učinio ništa što bi dovelo do toga da zasluži mržnju ili odbacivanje deteta. Ovakvo odbacivanje se obično dešava preko noći, tako da ni odbačeni roditelj, niti odbacujuće dete ne razumeju zašto. Često upravo emocionalno zdraviji roditelj biva odbačen od strane deteta. Taj roditelj teži da razume da nije u interesu deteta da izgubi drugog roditelja. Nasuprot tome, roditelj koji utiče na otuđenje želi osvetu u odnosu na bivšeg supružnika i koristi dete za realizaciju date kazne. Radi se o zloupotrebi, pri čemu su i odbačeni roditelj i dete – žrtve.
Iako su supružnici živeli u braku i po 10-15 godina, svog bivšeg partnera vide kao neprijatelja. Jedino kroz tu negativnu percepciju bivšeg supružnika mogu da opravdaju prekid braka, jer bi ga u suprotnom doživeli kao sopstvenu grešku i neuspeh. Kad jednom uvere sebe u to da je bivši partner izrazito negativan, tad je jasno zašto decu drže na odstojanju od drugog „negativno” evaluiranog roditelja. Zarobljeni u svojoj žalosti zbog propalog braka, roditelji često ne shvataju da deca sve mogu da čuju i da negativno okarakterisane poruke o drugom roditelju ili neprijateljski postupci bivaju opaženi od strane dece. Otuđenje od drugog roditelja se najčešće javlja kad roditelj ne zna da kontroliše svoju ljutnju u odnosu na njega/nju. Dete je često zbunjeno, osećajući da treba da stane na stranu jednog roditelja: „Ja volim mamu, ali mama mrzi tatu, kako onda mogu oboje da volim?” ili „Tata će se razbesneti ako nastavim da volim mamu, zato ću da izaberem njega umesto nje!”. Duboko u sebi dete nije prestalo da voli drugog roditelja (koga odbacuje i od koga se otuđuje). Ono je podvrgnuto procesu „ispiranja mozga” i programirano je da prihvati destruktivna uverenja dokle god se kritičko mišljenje, oslobođeno manipulacija, ponovo ne uspostavi. Čak iako dete kaže da ne želi da vidi roditelja, ispod površine može da leži želja za ponovnim uspostavljanjem kontakta. Ovoj deci je potrebno više zajednički provedenog vremena sa roditeljem od koga su se otuđili (a ne manje viđanja ili viđanje pod nadzorom stručnjaka, kao u slučajevima kad se utvrdi da je roditelj zlostavljač i nasilnik). Samo na taj način će imati šansu da shvate da su njihovi kontaminirani stavovi pogrešni. Lažne optužbe roditeljskog otuđenja čine veliku štetu detetu i roditelju u procesu donošenja odluke o starateljstvu.
Dete, kao najsenzitivniji član porodice često reaguje kao „žrtveno jagnje” na disfunkcionalne odnose između roditelja. Neraščišćeni odnosi između roditelja se preslikavaju na način reagovanja deteta, a težište odgovornosti i odlučivanja se prebacuje na dete. Iza toga se kriju skrivene, manipulativne transakcije između odraslih i tiču se njihovog međusobnog odnosa, a dete stavljaju u poziciju žrtve, koja „spašava” jednog roditelja ili „proganja” drugog. U konačnom bilansu dete je samo naizgled eksponirano u prvi plan, dok zapravo nisu u centru pažnje niti njegove potrebe i očekivanja, niti njegov interes. Dete dobija na važnosti u očima manipulativnog roditelja na osnovu količine prezentovane lojalnosti i intenziteta odbijanja kontakta s drugim roditeljem, čime dobija kontradiktorne poruke istovremeno doživljavajući i pozitivno potkrepljenje, ali i krivicu.

Dakle, sukladno tome, nazvah Centar za kliničku psihologiju u Zagrebu te nakon sažetog iznošenja situacija ljubazna gospođa ili gospođica mi je u 5 minuta dala odgovore. Naručen sam za pregled s eminentnim kliničkim psihologom koji je stručnjak za navedenu problematiku a inače radi pri KBC Rebro za 09.01.2008 godine. Predloženo  mi je, ukoliko postoji mogućnost da sastanku prisustvujemo majka, dijete i ja.
Zahvaljujem se i na iskrenu i toplu čestitku o nadolazećim blagdanima želim isto dami te njenoj obitelji.
E sad treba obavjestiti hidru. Muhokomarac kreće u misiju te pokušava dobiti psihologa u CZSS, koji je uzgred budi rečeno, sugerirao viđanja s djetetom u količini od 1 sat tjedno te provodi psihoterapiju nad djetetom.
Gđa se javlja i ja joj iznosim svoj stav te dogovor koji sam postigao. Gospoša me sluša 5 min., racionalizira ponašanje kraljice, negira postojanje psihoterapije ( 2 sastanka prethodno, 3 zakazan poslije nove da bi dijete moglo u inozemstvo sa kraljicom), ispituje o sastavu delegacije na posjet i sl. Objašnjavam joj da kao zabrinuti roditelj za dobrobit svoga djeteta a nepoduzimanjem ničega po pitanju rješenja istoga da sam poduzeo mjere koje smatram da su neophodne kako bi se djetetu moglo stručno i kvalitetno pomoći. U svakom slučaju, napominjem, odomoći ne može.
Hidra razmišlja trenutak, izjavljue da ima stranke u uredu ( viš vraga, što nije rekla 5 minuta ranije), ja se ispričavam i pitam kada bih mogao nazvati ili je potrebno osobno nazočiti.
Hidra mi kaže glasom koji kaže da razmišlja o immelmannu ( avionski manevar ) muhokomarca i kaže - nazovite me u četvrtak nakon Božića. Da li hidra uzima time-out da isplanira strategiju kako da svoja djela i djela majke ubaci u prigodno pakiranje a bi izbjegla iznošenje istine na vidjelo? Da li želi sakriti ono što se dešavalo?
I na sve to - kaže mi stetan Božić. Muhokomarac ostaje zbezeknut - žena postigne da vidim 1 sat u tjednu dijete, zna da neće biti s mnom za Božić, sugerira kraljica da ne može biti posljedica ako odvede djete preko državne granice ( kao za novu ) - i mrvtva hladna mi čestita blagdan obitelji, dobrote prema svim ljudima i svojoj obitelji.

Moram priznati da joj nisam uzvratio čestitkom jer u kontekstu cijele situacije čestitka je djelovala bljutavo, bolesno, nakaradno. Pristojno pozdravih i čekam današnji sat u 16.30.

U meni nada, možda, možda ipak. Muhokomarac uzvraća udarac hidri. Bože dragi u šta se sve pretvorilo. Ono što me intrigira kako hidra ne može pojmiti da i donator sperme može osjećati bezgraničnu ljubav i brigu za svoje dijete i da će se boriti za njega bez obzira na planine, rijeke, nemani i ostale prepreke koje se nalaze pred njim.
zodax @ 14:02 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, prosinac 20, 2007
Danas je moja malenkost bila na psihološkoj procjeni vlastitog uma. Po normativima i testovima koje primjenjuju stručni radnici moja malenkost je dobila ocjenu - iznadprosječno inteligentan. Što god to značilo jer kad dozvoljavam kad me se ovako nateže onda nemam izbora reći da sam ispodprosječno inteligentan a da su im testovi koma.
No ajmo dalje. Bilo mi je omogućeno da se nađem s djetetom uz nadzor majke i stručnog radnika. Stručni radnik smatra da je djetetovo PRISTAJANJE(!?!?!!!!!) da se vidimo 1 sat tjedno do daljenjega savršeno prihvatljivo te da je to veliki napredak. Ne smije ga se siliti da govori o problemima i stvarima o kojima nije spreman.
I tako baljezgamo mi, bla,bla, - čitanje, škola, nemrem belivit ovo sranje.....

Moj opći dojam glasi - mislimda mi je omogućeno da vidim dijete da ne bi ispalo da ne rade svoj posao. Majka je pod teškim instrukcijama psihologa jer je njeno ponašanje u zadovoljavanju općih uvjeta propisanim zakonom više no pohvalno, dijete je na psihoterapiji a CZSS smata da je djetetu bolje s maminim prijateljem i samom nego sa tatom.
Mogu vidjeti dijete, mogu se zabavljati s njim asociralo me na bacanje kosti jadnome, gladnome psetu.
E pobogu ovo pseto je progutalo kost i kreće dalje.
Sutra ću odnesti predstavku ravnatelju centra te obavjestiti da njegovi djelatnici smatraju da je kvalitetnije da dijete provodi vrijeme s maminim prijateljem ili samo nego s ocem mada ne postoji nikakva sudska odluka koja determinira vrijeme koje bi ikoji od roditelja provodio s djeteom.
A stručni radnik - psiholog - tvrdi, majka je majka.

O tempora, o mores.
zodax @ 16:06 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, prosinac 14, 2007
Htio bih se zahvaliti svima koji prate moju golgotu i pružaju mi podršku. Onim tatama koji su u istoj situaciji - želim da znate - i ja na Vas mislim, na Vas i djecu Vašu i želim da budete što prije s njima, što češće. Držite se, kad neki od nas padne, a padali smo, padamo i padati ćemo, mrvica snage i hrabrosti koju netko podjeli s tobom proguraće nas kroz taj trenutak beznađa, bespomoćnosti i osećaja.

I hvala tebi, zla babo, što nisi pobjegla. Na tvojoj snazi koju djeliš sa mnom.

Hvala Vam još jedanput svima.
zodax @ 22:20 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Otišao sam iz ureda i zazujeći dozuja do pravne službe.

Kucam, otvara mi gospodin u srednjim 40-tima. Izvolite, kaže.

Sjedam i kreće Jovo nanovo.

Gospodine, želio bih da me uputite o mogućnostima koje mogu poduzeti kao roditelj zabrinut za dobrobit svojeg djeteta.

Bez kakvog rješenja i pravomoćne presude jedan roditelj je oteo dijete te je drugom onemogućen kontak s njim. Predao sam zahtjev za žurnu obradu slučaju jer je reakcija djeteta s kojim sam se prije 27 dana rastao u toplom odnosu eskalirala do toga da je djete pobjeglo od mene.

On će - Vi ste IXXX? - pričali smo telefonom?

Da - kažem ja.

Pa ja to ne bih baš nazvao otmicom ( frajer dipl.pravnik - stoji na tablici na vratima ; što mi enciklopedija nije bila pri ruci pa da mu pročitam definiciju - jesam glupi muhokomarac - pa ko ide na CZSS bez enciklopedije?)
to Vam je zloupotreba roditeljskog prava. Ja otvorih usta tako da su mi braća muhe i komarci sestre bez diskriminacije mogli uletiti i osigurati boravište za narednih 100 pokoljenja.
Nadalje će on : Pa znate ako mislite da je djete ugroženo - prepis čitaj u prethodnom zapisu.
Znate, mi postupamo u interesu djeteta, treba čuti obje strane pa i dijete. 
Ja se apsolutno slažem, ne mislite li da bi to trebalo omogućiti budući da je nastala metamorfoza kakve se ni Kafka ne bi postidio u 26 dana i da je potrebna hitna reakcija?
Molim Vas, ne upotrebljavajte riječ - metamorfoza, možda radije - promjena ( Klaiću - idiote jedan; muhokomarac kod hidre - podsjetnik - uzeti 6 tomova enciklopedije općeg znanja, 1 riječnik stranih riječi, 1 hrvatsko hrvatski riječnik ).Ma hitno, mi postupamo što hitnije možemo. Vi možete dati predstavku pa ćemo po njoj postupiti, zakonski rok je mjesec dana za teže slučaje i 2. Kolegica psiholog je zakazala saslušanja pa će se vidjeti. Morate znati da za nju odgovarate krivično jer se ne može dozvoliti da se s Centom manipulira shodno nečijim interesima.

Ja samo želim da djete ima pravo na oba roditelja, želim da omogućite njemu i meni, uz nadzor, da ustanovimo što se dogodilo. Ako ja vas ne vidim mjesec dana ne mogu se s vama ni posvađati, ja ću.

Čujte, ja sam za ravnopravnost kako jednog tako i drugog roditelja. Znate postupak o skrbi je jedno a brakorazvodna drugi proces. Ma razumijem ja Vas, kažem, samo želim vidjeti svoje dijete i da zajedno ustanovimo u čemu je problem, kad ne mogu sam osim samopomoći ( to Vam je pravno - kad Vi mrknete klinca - baš me zanima da li bi ova glava to klasificirala kao otmicu - ili kao zloupotrebu roditeljskog prava? )
Nemojte si to tovariti na glavu, mi ćemo prema prijavi postupiti. I nađemo se u tumačenju obiteljskog zakona članka 108.
Vi shvaćate da je majka majka a otac otac? Biološka veza je u 95% slučajeva jača. Ali ja sam za apsolutnu ravnopravnost.

Ja otvorim usta da pustim braću muhe i sestre komarice da nađu obećanu zemlju za još 100 naraštaja i onako gombajući promrmljam.

Znači, dok Vi ne završiti svoje postupke ja ništa ne mogu?

Ne, on će. Vi možete dati dodatak svom zahtjevu, uruđžbirati ga u prijemnom a mi radimo što je hitnije moguće. Pošto nema neposredne opasnosti za dijete....

RED ALERT, RED ALERT, muhokomarac je u fazi metamorfoze ( oprostite pretvorbe ) u Heraklov mač. Nemoj mali smiri, broji do 10, ne divljaj.....

STATUS YELLOW,STATUS YELLOW.

Predajem dopunu u urudžbeni,pozdravljam zaštitara, sjedam u auto i ne znam da li da plačem, da se smijem ili odem po klinca a ovu hidru prepustim nekom drugom?

Nisam se molio Bogu, jer da postoji ne bi dozvoljavao ovo bez obzira što su Mu putevi misteriozni ( pardon tajanstveni) a i frajer i ja baš i nismo nešto na ti.

Ništa na što sam naišao na netu, iskustva i golgote drugih tata, kolikogod sam se psihički pokušao pripremiti na ovu epizodu nije pomoglo.
Ipak nekako sam se iskulirao i odvukao se do zle babe koja me upitno pogledala očima s nadom. 
Kao što smo pretpostavljali da će se desiti - rekoh joj.

Trdo spreda, rekao sam nekom u sličnoj situaciji ( samo se taj s Xarom vozio 230 km/h sa death wish ), i tako ću i ja.

Ali za CZSS u epizodi 4 ja sam roditelj muškog spola koji je dosadan, naporan i agresivan. Boluje od razvoda, pa osjećaje prema supruzi transpodira ( pardon prebacuje ) prema osobama s kojima je u kontaktu. Maltretira malog miša, hidru i glave. Ma daj više, muhokomarcu otfikari i čekaj.
Da li će mi  hidra udjeliti neku drugu ulogu pročitajte u slijedećim epizodama.
zodax @ 13:58 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Kao što sam napisao ranije, nazovem danas djelatnicu CZSS Labin te je pitam o informacijama vezanim za moj zahtjev. Ona odgovara da ima stranku. Ja je pitam u koje vrijeme bi je bilo uputno nazvati? Ona odgovara da ne može utjecati na stranke. Završavam razgovor rečenicom da sam i ja stranka i da ću se, sukladno protokolu, osobno nazočiti na CZSS.

Na hodniku susrećem gđu.psiholog. Danas sam dobio min. ljudskog poštovanja uz kurtoazni - dobar dan. Naučiše me da budem pristojan pa u istom tonu - odzravih.

Pojavljujem se. Gospođa me poziva u ured. Pitam je vezano za novosti glede mojeg zahtjeva.

To je trebao rješiti sud. Mi smo u procesu vršenja postupaka sukladno zaprimljenim zahtjevima.
 Ja ću opet - kao bedasti Gonzo - 
Gospođo, ne postoji sudska presuda kao ni rješenje CZSS o skrbi nad djetetom. Jednostranom odlukom jednog roditelja djete je otuđeno od drugoga koji s njime nema kontakta već 27 dana.
To se zakonski zove - otmica. izražavam zabrinutost roditelja za dobrobit djeteta. Molim Vas da postupite shodno mom zahtjevu.
Da ali djete je sigurno - kaže ona. Mislite li da je fizički ugroženo? 
Ne, odgovaram, ali ne znam. Znate li Vi?
Možemo sa sigurnošću ustvrditi da nije - ona će.
Smatram da je postupkom dan ranije iskazano veoma neuobičajno ponašanje koje sugerira da je na djetetu došlo do nevjerovatne promjene u 26 dana. Šta mislite šta će se desiti ako sve ovo potraje?
Kolegica psiholog je uručila pozive za vještačenje ( 18.12 i 20.12. - baš me zanima ziher žena misli da će u duhu božića doći do promjene ) i sve ide svojim tijekom. To što Vi smatrate da je bitno trebali ste reći na sudu. Mi radimo sve potrebne radnje - ona će.
Gospođo, mislim da uspostavljate dvostruuke standarde. Da ja, kao muškarac i otac, napravim ovo što je moja supruga napravila, bili biste mi na vratima za sat vremena - s policijom.

Vi možete misliti šta god hoćete, to je Vaše pravo. Mi postupamo po zakonu ( sveta naša kravo ) i protokolu. S našim mišljenjem biti ćete upoznati i supruga i VI.

Znači Vi smatrate da nije neophodno da se uz nadzor stučnog suradnika uspostavi kontakt roditelj-dijete?

Pa i to će se desiti - oprostite ali.... - ona će.

RED ALERT,RED ALERT, glava se zagleda u jedan od fascikala na stolu.

Izlazim, tu nemam više što tražiti. Pa taman da mi je dijete pod svjetiljkom, zavezano i zadojeno pričama koje sluša s jedne strane, hidra je zaključila da ona nema ovlasti da djeluje a ono što piše neka piše, ko se hoće žaliti neka se žali, glavno da je grijanje upaljeno, marenda je blizu a ko šiša muškog roditelja i njegove strahove. Ko šiša malog miša i njegovu dobrobit.

SVETI ZAKON JE NA DJELU - DIJETE JE S MAJKOM I SVE JE U REDU!!!

No priči nije kraj......


 

Gospođo,

zodax @ 13:37 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Odlučio sam promjeniti naslove zapisa jer ovo neće biti nešto tipa Ratova Zvijezda ( 6 djelova ), Policajca s Beverly Hillsa ( 3 dijela ) ili Terminatora.
Ovo će biti sapunica na kojoj sam mogao zaraditi gomilu novaca da me otkrio neki južnoamerički scenarist ili možda Aron Speling.

Dakle, službeno preimenujem CZSS - part XXXX u - CZSS episode XXXXX

Moju malenkost u muhokomarca. Zašto? Jer sam dosadan kao muha a pomalo i pikam to  biće - kolega rainman ih naziva cosa nostra ali meni više liče na neku hidru. Odsječeš jednu glavu a ono izrastu 2. Ali buhokomarac u brišućem letu dodijava pa se beštija mora malo i počohati.

Dobio sam naputak dobronamjernih da ne spominjem imena i prezimena u skladu poštovanja zakona ljepe naše jer bih se mogao izvrgnuti prekršajnom i kaznenom progonu. Mogućnost još postoji dok ne zbrišem imena navedena.

Ergo, nastavak slijedi....

zodax @ 13:30 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, prosinac 13, 2007
Nakon mojeg zahtjeva koji sam osobno uručio gđi.Uhač Vesni - djelatnici CZSS Labin na koji mi nije odgovorila niti me obavjestila o radnjama i/ili postupcima koji su učinjeni pojavljujem se u CZSS Labin sa požurnicom slijedećeg sadržaja.

Zelio bih navesti činjenice i kratak rezime dosadašnjih postupaka kraljice,mene,CZSS i Suda Labin.

Tijekom 2007 postižemo dogovor o zajedničkoj skrbi ( dijete preko tjedna kod mene - vikendi koda majke).

22.10.2007 - kraljica podiže tužbu radi rastave braka

15.11.2007 - kraljica otima djete ( ne znam ni gdje je ni šta radi ) i obavještava me telefonski da dogovor ne vrijedi.

22.11.2007 - dobijam poštom tužbu.

27.11.2007 - odlazim u CZSS - - gđa.Uhač Vesna - tražim pomoć.

03.12.2007 - zakazano ročište. Kraljica i odvjetnica se ne pojavljuju. Podnosim protutužbu i zahtjev za skrb te privremeno donošenje mjere o skrbi do okončanja postupka.

04.12.2007 - zakazano ročište. Prisutni svi. Uzeti iskazi kraljice i mene. Tužiteljica ostaje pri tužbi.
Sud nalaže upućivanje na CZSS i traži mišljenje.

12.12.2007 - sastanak u CZSS. Prisutni : kraljica, ja, socijalni radnik i psiholog. Majka ponavlja tvrdnje, djelatnica pokazuje puno razumjevanje, psiholog mi daje knjige koje je predložila supruzi za djete pod nazivima:

RASTAJEMO SE.KAKO OBJASNITI DJECI? - Roberta Beyor i Kent Winchester
ŠTO ĆU JA SAD?- Roberta Beyor i Kent Winchester

Zaključuju da je čudan zahtjev suda ( zašto tako žurno?) pitaju za pojašnjenje, obavještavaju nas o postupcima koje će učiniti ( kontrola materijalnih uvjeta kod oba roditelja, psihološko vještačenje kraljice, mene i djeteta).
Na upit kada će provjeriti moje navode i udovoljiti mom zahtjevu da mi omoguće sustret s djetetom pod stručnim nadzorom odgovara psiholog da nastavim sa SMS-porukama.
Vadim pismeni zahtjev, osobno ga uručujem, tražim urudžbu.  Zahtjev se nalazi(o) na stolu gđe.Uhač.

Izlazim, kraljica ostaje sa gđom.Uhač i psihologom.

13.12.2007 Nosim na CZSS u 14.00 požurnicu sa upitom koji dostavljam u cijelosti. Dobronamjerni zaštitar mi poručuje da se stranke primaju do 13.00 a četvrtkom nikako. Na hodnik izlazi psiholog koji ne pokazuje ni elementarno ljudsko poštovanje poput onog patetično jadnog - Dobar dan.
Nosim preporuku na poštu i čekam sutrašnji dan kada ću požurnicu osobno uručiti u urudžbeni.


Poštovani,

 

pozivam Vas da najžurnije  omogućite susret s djetetom uz stručni nadzor. Isti zahtjev je upućen s jučerašnjim danom djelatnici Uhač Vesni koji je navedeni i zaprimila.

Napominjem da ne postoji punomoćna sudska presuda o skrbi djetata kao ni odluka ikakve vrste koja bi regulirala viđenja djeteta osim usmenog dogovora roditelja koji je majka jednostrano raskinula te onemogućila kontakt s ocem.

Na isto sam potaknut pošto je majka djeteta ( s kojom sam u brakorazvodnoj parnici ) jednostrano prekinula dosadašnji dogovor o skrbi djeteta prije 25 dana te unatoč tvrdnjama pri sudu i pred djelatnicima centra nisam uspio vidjeti dijete te razjasniti razloge zbog kojih smatra da su kontakti sa jednim od roditelja nepoželjni i nepotrebni. Napominjem da je naš rastank prije 26 dana protekao u toploj atmosferi.

Pozivam Vas da u skladu sa Europskom Konvencijom o ljudskim pravima – članu 8 koji navodi „....obaveza je države da bude aktivna i da uradi nešto (osigura pristup razvedenom ocu svome djetetu)"te sukladno članku 99. Obiteljskog Zakona „ Roditelji bez obzira žive li zajedno ili odvojeno ravnopravno, zajednički i sporazumno skrbe o djetetu, osim ako je ovim Zakonom drukčije određeno“te sukladno članku 108. Obiteljskog Zakona „Svatko je dužan obavijestiti centar za socijalnu skrb o kršenju djetetovih prava, a posebice o svim oblicima tjelesnog ili duševnog nasilja, spolne zloporabe, zanemarivanja ili nehajnog postupanja, zlostavljanja ili izrabljivanja djeteta. Centar za socijalnu skrb dužan je odmah po primitku obavijesti iz stavka 1. ovoga članka ispitati slučaj i poduzeti mjere za zaštitu djetetovih prava.“ postupate.

Pošto je razvidno da djelatnik CZSS smatra da je prirodno i normalno da 13 godišnje dijete ne želi održavati kontakte sa jednim od roditelja pozivam Vas da u skladu sa zakonskim okvirom koji definira djelatnosti CZSS kao i zakona i propisa koji definiraju pojmove poput dobrobiti djeteta ( pravo na oba roditelja ) kao i ostale zakonske regulative RH i međunarodnih konvencija te pod hitno omogućite gore navedeno.

Pošto je djelatnica Uhač Vesna izjavila kako za regiranje u navedenom slučaju nije nadležan CZSS što je u suprotnosti s opisom i djelokrugom djelatnosti CZSS definiranim zaknom RH te je to neistinita i netočna tvrdnja molim Vas da sukladno tome i reagirate kako se netočne informacije ovakve prirode ne bi dešavale opetovano.

O postupcima navedene djelatnice imam namjeru izvjestiti Pravobraniteljicu za djecu, kao i Provobraniteljicu za ravnopravnost spolova pošto smatram da svojim postupcima djelatnik CZSS tolerira zakonski neprihvatljivu situaciju i ponašanje – otimanje djeteta od roditelja, nepostupanje u slučaju prijave obiteljskog nasilja te nepostupanja u skladu sa dobrobiti djeteta.

 

 

Nadalje držim kako bi nepostupanje po mom zahtjevu bilo izričito u suprotnosti sa pravima djeteta i njegovom dobrobiti.

Pozivam Vas da se što žurnije očitujete o mom zahtjevu.0

zodax @ 17:10 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Dolazimo na saslušanje pri CZSS. Prisutne su socijalna radnica i psiholog.

Na tvrdnje i iskaze kraljice pokazuju razumjevanje kao i za činenicu da dijete nije vidjelo roditelja 25 dana.
Na iskaze po kojima kad je situacija bila obrnuta i kad je drugi roditelj i zla baba upućivao malog miša da je potrebno da razgovara sa majkom i razrješi nesporazum te potvrde s njene strane konstatiraju kako je to " pozitivan " pristup.

To što se sada radi o ocu smatraju ljutnjom za koju treba vremena da prođe. Na moj upit da mi omoguće sustre pod stručnim nadzorom - one nalažu da nastavim komunikaciju s djetetom putem sms-a.
U interesu djeteta one smatraju da je nekomunikacija i ljutnja na jednog roditelja - u njegovom najboljem interesu. O tempora, o mores.

Ja iznosim slijedeće:

Poštovani,

 

obraćam Vam se sa zahtjevom da mi promptno omogućite susret s djetetom uz stručni nadzor.

Na isto sam potaknut pošto je majka djeteta ( s kojom sam u brakorazvodnoj parnici ) jednostrano prekinula dosadašnji dogovor o skrbi djeteta prije 25 dana.

Od tada nisam u mogućnosti kontaktirati sa djetetom a majka je sve pokušaje ( pa i one u skladu sa vlastim tužbenim zahtjevom ) onemogućila.

Pokušavajući kontaktirati s djetetom zadnji razgovor, pisan SMS porukama, desio se 11.12.2007 godine ( čiji Vam prijepis dostavljam u prilogu).

Razvidna je promjena djeteta od pozitivnog odnosa sa roditeljem do ovakvog stava kakav je izražen.

U interesu djeteta ( njegov psihofizički razvoj ) i dobrobiti ( pravo na oba roditelja) smatram da je ovakav razvoj situacije posijedica vršenja obiteljskog nasilja sukladno čl.115 Obiteljskog Zakona te Vas kao roditelj zabrinut za psihofizički razvoj djeteta i posljedice koje mogu nastati iz ponašanja majke u ovakvoj situaciji molim da:

 

1. Omogućite susret sa djetetom pod nadzorom stručnog suradnika.

2. Omogućite daljnje kontakte sa djetetom do donošenja sudske privremene mjere.

3. Izvršite razgovor sa djetetom kojim bi se ustanovilo njegovo trenutno psihičko stanje te eventualno utjecalo na činjenicu da je djete psihički maltretirano i indokrinirano sa strane majke o drugom roditelju tj. meni.

 

Pozivam Vas, da u interesu djeteta, na koji se svi tako često pozivamo reagirate što žurnije jer bi otezanje, po mom sudu, pridonijelo daljnjem otuđivanju djeteta i roditelja kao direktna posljedica radnji drugog roditelja.


Prijepis vođenja sms - dan ranije:Otac – Zdravo sine.Nadam se da si dobro.Jedva čekam da te vidim.Do tada, veli bačin. Tata

 

Sin – Ali tata ne vjerujem da čemo se baš viđat

 

Otac – A zašto to misliš? Ima li kakav razlog?

 

Sin – Da ima jer ja ne želim da se vidimo.

 

Otac – Možeš li mi reći – zašto? Jesam li ja napravio štogod loše?

 

Sin – Ne mislim ti reći ništa a sad je malo prekasno za sve.

 

Otac – A za šta je prekasno? Znaš, šta god se desilo ili dešava uvijek se može riješiti.Bez obzira na sve ti ćeš uvijek biti moj sin a ja tvoj tata.

 

Sin – Rekao sam nemam namjeru nikakve probleme riješavat i ne mislim se pravdati više nikome.Samo sam neke stvari odlučio rješiti i točka dok te nije bilo bio sam mali i nisam shvaćao neke stvari.Sad sam malo veći i sve mi je jasno.

 

Tata – Možda mi možeš objasniti šta je tebi jasno da i ja shvatim šta se promjenilo otkada smo se zadnji put vidjeli?

 

Sin – Ni ti ni svi drugi ne shvaćaju da ja nisam klinac, čujete samo ono što želite čuti i nikoga od vas nije briga šta ja želim. daj nemoj mi više molim te slat poruke. Ja san rekao svoje!!!

 

Tata – Meni je vrlo žao što imaš takvo mišljenje i takvu percepciju mene. Možda ti tako misliš ali ja ću uvijek biti tvoj tata koji te voli i brine o tebi i za tebe.

 

Sin – Molio sam te da mi više ne šalješ poruke.

 

Tata – Meni je žao da tako misliš ali želio bih da znaš da ću se ja potruditi biti dio tvoga života, uvijek ću biti. I ti moga, sine moj, jer vezu kojom smo vezani nemoguće je raskinuti.

 

Sin – A ja ću se potruditi da ne budeš dio mog života i neću ti više ponavljati pusti me na miru!!!!!!!!!!!!

 

Tata – Laku noć, sine. Razgovarati ćemo još.

Zaprimaju zahtjev i zakazuju ročište za psihološku evaluaciju.

zodax @ 12:10 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Na slijedećem ročiištu kraljica ostaje pri navodima.

Ja ostajem pri svojim. Dajemo iskaze.Rasprava nije javna.

Sud određuje upućivanje na CZSS radi dogovora.

Pri kraju ročišta pozivam kraljicu da se pokušamo dogovoriti da ne razvlačimo dijete. Izlazimo van sudnice i ona malo da pristane na dogovor kakav je bio pa izlazi njena odvjetnica i moj odvjetnik i vraćamo se na staro - dogovora nema.

Svi stereotipi koji su primjenjivi - napuštanje bračne zajednice, nebriga za djete, neplaćanje alimentacije tu su navedeni kako u odgovoru na protutužbu tako i u izjavi.

Moj odvjetnik me nakon rasprave savjetuje da se koncentriram na smanjenje alimentacije i prihvaćanje termina viđenja djeteta. Prisustvovao je, u trenutku dok smo kraljica i ja bili na dogovoru, znakovitoj raspravi između sutkinje, zapisničarke (?!!!), i odvjetnice kraljice.

Po njegovom sudu, šanse su 1%. Odlučio sam mu dati otkaz punomoći i u djelu koje se tiče skrbi zastupati sam sebe.

A novac koji sam davao njemu ( 700,00 Kn ) po ročištu stavljati na račun svog djeteta.
zodax @ 12:02 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, prosinac 12, 2007
 Nakon potrage za odvjetnikom koji me može zastupati nalazim ga i pojavljuemo se na ročištu.
Kraljice, kao i njene odvjetnice - nema.
Iznosimo protuprijedlog da se dijete povjeri meni na skrb, nabrajući argumentaciju.
Sutkinja zakazuje novo ročište za slijedeći dan te mi nalaže da obavjestim da će supruga, ukoliko se ne pojavi, biti privedena.
zodax @ 22:38 |Komentiraj | Komentari: 0
22.11.2007 stiže mi tužba za razvod braka u kojoj moja supruga od mene zahtjeva 2.000,00 Kn alimentacije i skrbništvo nad djetetom. Dozvoljava mi da imam kontakte s djetetom svaku srijedu od 17-19 i svaki drugi vikend od subote u 10.00 do nedelju u 16.00.

Ročište zakazano za 03.12.2007 godine.

Negdje tijekom 2007 smo posjetili psihijatra u CZSS kao i socijalnog radnika. Pokušao sam joj reći da bi najbolje bilo da se sporazumno razvedemo a i najjeftinije je. Pokušavali smo se dogovoriti oko djeteta. Pokušavao sam joj objasniti da i ja želim učestvovati u odgoju djeteta.

Nije išlo. Završili na sudu.
zodax @ 22:31 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Jesam li napomenuo da je moja supruga u vrijeme kad sam izbivao i zasnovao novu vezu špijunirala?

Jesam li spomenuo kako je zlu babu nazivala - kontejnersko smeće, sluzava kujetina,kurvetina koja mu je otela oca?

Jesam li spomenuo kako je svaki put malom mišu nakon povratka priredila 3.stupanj uz interogaciju?

Jesam li spomenuo da je moja supruga blatila mene i zlu babu?

Jesam li spomenuo da je zvala supruge mojih prijatelja nakon zajedničkih druženja te očekivala ( i dobijala ) izvješća?


Ma naravno da nisam, ali uz sve navedeno - uvjerila je malog miša da je vidio erotske slike mene i zle babe ( narafski, nema veze što je mali miš ljunjao po netu bez kontrole i što se mojoj majci usred sastanka prije nekih 20-tak dana s screena na laptopu počele lelujati ljepotice u samostojećima i hlaterima, oš hispano, oš latino, oš bijelo, oš crno ). Narafski, nema veze što to uopće ne postoji. Narafski, nema veze što je moja supruga informatički nepismena.

Nakon toga sam uključio netnanny ali avaj. Mali miš je vidio babinu p....
zodax @ 22:21 |Komentiraj | Komentari: 0
15.11.2007 godine.

Nekoliko dana ranije bio sam na roditeljskom sastanku. Tog petka, odvezao sam dijete pred mamnu kuću i dijete me zagrlilo i poljubilo me, znate onako kako vas djeca znaju poljubiti, kad osjetite onu toplinu, povezanost, ljubav, pripadnost.

Rekao mi je - tata, vidimo se uskoro.

U ponedeljak, mama mi javlja da mali ima 4 komada na kvartalu da to nije to i da puf-paf dogovr ne vrijedi više.

Pokušavam nazvati malog miša. Javlja se. Razgovaramo. Pokušavam ga navesti shvati da su razlozi pokazanog (ne)uspjeha rezultat prešućivanja gradiva, testova i njegove uvjerenosti u to što će ga nastavnik pitati.

U jednom trenutku pitam ga - jesam li trebao biti policajac koji stoji nad tobom i kontrolira sve tvoje postupke?

Mali miš odgovara - ma nisi ali....možda i jesi.

A ja puknem i nazovem ga malim manipulatorskim gadom.

Bilo je to prije 25 dana.
zodax @ 22:14 |Komentiraj | Komentari: 0
Mali miš ima 12 godina. Psihofizičke studije o razvoju djeteta nalažu da u je potrebno razvijati samostalnost.
Bez presije, tj. objašnjavanjem, uvjeravanjem pokušavam mu objasniti važnost učenja.
Do.......
zodax @ 22:11 |Komentiraj | Komentari: 0
Ukratko ću ovdje opisati kronologiju događaja da, dragi moj suputniče, znaš šta je prethodilo nastaloj situaciji.Imaj na umu da svaka priča ima dvije strane a ova ovdje je moja.

Jedan od najsretnijih dana mojeg života bio je 14.02.1993 g. Tada sam upoznao prekrasnu djevojku te mi nije bilo jasno zašto je uopće pristala izaći sa mnom. Kako god da bilo, pristala je. Moja baka je govorila, gdje dvoje diše, treće se piše te se i to dogodilo - zamislite 07.02.1995.

Rodija se sin - rekli bi dalmatinci.

Život se dešavao, bilo je lijepih i ružnih dana, svađa, ljubavi, putovanja, obiteljskih tragedija. Uglavom, bio je to lijep život u malom gradiću.

Negdje po putu ljubav je nestala, udaljili smo se. Jaz je rastao i nismo ni uvidjeli koliko se proširio. Pokušali smo ga premostiti , ali , avaj, prekasno. Nismo uspjeli.

Kulminacija je nastala kad smo pritisnuti životnim nedaćama i finacijskim problemima počeli sa učestalim svađama te uplivom raznoraznih osoba u naš život.

Kojih 7 dana prije nove godine 2005 našao sam pred vratima spakirane stvari. Uzeo sam ih i odselio u drugi grad.

U međuvremenu nisam imao posla jer mi ga u maloj sredini nitko nije htio dati. Oni koji su me poznavali rekli su da sam zasigurno veliki nesposobnjaković i niškoristi kad me čak ni vlastiti roditelji nisu željeli zaposliti niti mi naći zaposlenje.

U tom velikom gradu, metropoli, uspio sam naći posao na mjestu komercijalista u jednoj tvrtci. Kad sam počeo dobivati plaću, odmah sam uplati supruzi 1.200,00 Kn a netto plaća mi je iznosila 3.500,00 Kn.

U to vrijeme održavao sam kontakte sa djetetom koliko je bilo moguće. Kraljica majka dozvoljavala je baki da mi djete povremeno dovodi preko vikenda a i pokojeg zimskog raspusta.
Oh kako se sjećam klizanja na Šalati, i njegovog smijeha iradosti te 2005. Tako je to hodalo do ljeta kad je kraljica našla posao u 5 km udaljenom mjestu u pekarnici. Radila je od 5-17 ili od 14-01. Dijete je bilo, u to vrijeme, često s mojom majkom.
Tog ljeta, kraljica je dozvolila da me dijete posjeti u vrućem velegradu. Pakleno ljeto, zna svatko koga su obasjala toplina vrućeg asfalta koji se hladi u predvečerje. Tog je ljeta moje dijete upoznalo - zlu maćehu. Zajedno sa zlom babom i razvratnim ocem posjećivalo je muzeje, kino i uz sav otpor, jedva dočekalo slijedeći posjet Tehničkom muzeju točnije opservatoriju. Gledajući virtualno mračno nebo iznad Zagreba upitao je mali miš iz mraka: Tata, a gdje je sazvježđe vodenjaka?
Na Šalati smo zajedno komentirali kako su smiješni baywatch i kome uostalom i trebaju? A Ribnjak? Tamo smo odlazili s Maxom, našim labradorom kojega sam također dobio u amanet kao dio prtljage. Kasnije mu se pridružila i Simba.
Pred školsku godinu - zla baba i ja - jer majka nije mogla - počnemo peglati po Dajnersu - dijete je trebalo pripremiti za školu a eto naši vrli još nisu zaključili da bi djeca trebala dobiti besplatne knjige.
Viđali smo se povremeno - mali miš, zla baba i ja. Hodali do Arheološkog, na Spajdija i ostale monade.
Novu godinu smo proslavi zajedno u krugu prijatelja i njihove djece.
Tako se 2006 vukla do ljeta. Uh prokleta škola. Uspjeh je bio - neuspjeh. Djete je popustilo u školi. Procedura kupovanja stvari i potrepština vukla se - kako bi rekao Islamović - sve je isto k'o i lani.
Mali miš je imao sve slabij i slabiji (ne)uspjeh.

U svibnju 2007 g. predlažem supruzi da mi prepusti brigu o djetetu jer smatram da bih kvalietenije mogao pripomoći mu u savladavanju školskih obaveza. Supruga pristaje i uz drugarsko krv, znoj i suze - roditeljsk teror dijete prolazi razred.

Dio ljeta provodi sa mamom a dio sa zlom babom i sa mnom.

Prije početka nove školske godine ( sada država daje knjige ) - dogovor i dalje vrijedi. Mali miš je preko tjedna kod mene a preko vikenda kod nje.

zodax @ 21:38 |Komentiraj | Komentari: 0
Potaknut hrabrošću rainmana a u ime sve djece kojima se uskraćuje pravo na oba roditelja odlučio sam se podjeliti s Vama i svoje putovanje. Životno putovanje kroz institucije lijepe naše. One koje bi trebale biti tu za nas, vas, njih. One, koji plaću dobivaju iz onog dijelka na Vašem platnom listiću pod znazivom porez na dohodak. One od kojih očekujete. Koliko oni daju, koliko ispunjavaju svrhu svoga postojanja?
Ovo nije samo moje putovanje. Ovo je putovanje svih nas. Spremni? 
Pa krenimo.
zodax @ 21:33 |Komentiraj | Komentari: 0