Moj internet dnevnik
zodax
Blog - studeni 2009
utorak, studeni 17, 2009

Mogu se zvati Goran i Anja, Matko i Draga, Damir i Berta ili whatever no razgovor uvijek ima isti smjer kao što protagonisti s manjim modifikacijama izgovaraju rečenice.Radi se o dve osobe koje imaju dijete a veza ne funkcionira i osobe se odlučuju ( ili jedna od njih ) za razdvojeni život.Kako danjašnje društvo to rješava i kako protagonisti tumače svoje uloge i mjesto u društvu onome tko ne zna može isčitati i iz ovoga. Naime vrlo dobro je prihvaćeno i uvriježeno stanje gdje se muškarca osuđuje ( pravomoćno ili ne ) zbog zanemarivanja i/ili nebrige o djeci u čije ime horde žena traže od bivšeg partnera – uzdržavanje/alimentaciju.

No nemojte misliti da je to pravilo. U situacijama gdje se uloge izmjenjuju, muškarci se pokazuju iznimno tolerantni ( osobno znam za nekoliko slučajeva ) te od bivših partnerica ni ne traže a ni ne primaju to famozno uzdržavanje. No  ni institucije, sudovi i CZSS-i, nisu toliko „ napaljeni“ kako bi sprovodili zakone kao kad su uloge uobičajene.

Žene znaju da im je dozvoljeno, u ime djeteta, maltretirati muškarce kako osobno tako i institucijama sistema. I uvijek je na muškarcu da dokazuje. Što je bolesno i loše i nespravno. I onda se svi zgražamo kad uleti neki agresivac čije postupke ne odobravam i osuđujem ali ih istodobno i razumijem te usmrti bivšu partnericu/suca/pravne zastupnike/zapisničare na jednom od ročišta gdje mu kažu da je kriv a on je nemoćan da dokazuje da nije a i da je i da nije, svejedno mu. U tom vrzinom kolu upetljavaju se dakle i ekponenti provođenja politike u kojoj je dijete svetinja a majka njegov glasnogovornik/skrbnik/odgajatelj.

Lekcija je dobro naučena. U takvoj tiranizaciji prvo se kaže – neka institucije kažu svoje uz dodatak pa ćeš vidjeti.....a zna se kako institucije vode takve postupke ( kome nije poznato kako neka čita blogove na desno – ima profesora, poduzetnika, vojnika, medicinskih djelatnika, političara,....) onda se poziva na nekooperativnost te na kraju veličanstvena transformacija u žrtvu kad čudovište poprimi izgled malog, bijelog zečića. Kafka je goli k**** , a Orson Wells je živi optimist u danjašnjoj stvarnosti.

Vodio samo razgovor o toj tematici i problematici sa osobom koja se i inače bavi izgradnjom civilnog društva. Kad smo posložili sve do kraja i sam je primjetio da je tu nešto nakrivo i dodao – vjerovatno se radi o malom broju ljudi.

E sad ja ne znam da je mali ili veliki no u zadnje 2-3 godine upoznao sam ih i previše.

Izuzimajući one koji su sa strane institucija, poglavito CZSS-ova, maltretirani ( oba spola), sudova i MUP-a ( pretežito jedan ), ovakvo okružje koje roditelje koji žele biti roditelji tretira kao kriminalce i u takve ih i pretvara osudama i kaznama pravi je put, barem što se muškaraca tiče u vazektomiju. I nemojte slučajno s voljenom biti u vanbračnoj jer je modus operandi identičan onom u bračnoj zajednici ili pri raskidu iste.

Po meni, a nešto slično sam i sam doživio, čak sam jednom prilikom i nosi transkript SMS-ova ( koje sam mogao dokazati ) na svoj CZSS. Socijalna radnica ga nije ni pogledala a psiholog je izjavio da je to – dobro. Osobu koja je u tom slučaju maltretirnje provodila sankcije nije doživjela, ono pojeo vuk magare. Mogao sam se s transkriptom dupe obrisati, barem bi papir nečemu poslužio ( makar je malo tvrđi ). Vidio sam ih još nekoliko i evo sada ovoga. Dakle model je isti sve su ostalo nijanse.

Transkript razgovora Gorana Reka i Anje Dulčić o imenu njihova djeteta ( one stvari kojima treba posvetiti pozornost stavio sam u zagrade i označio - ostalo je preneseno sa www.javno.com )

 

Donosimo vam transkript i audiozapis cijelog razgovora.

AD: Moje dijete ima mjesec i nešto dana i ima ime i zove se Feđa.

GR: Nije točno.

AD:Ja nemam bezimeno dijete, a tvoj sin Franjo je možda nečiji tuđi uradak.( vrijeđanje, provociranje)

GR: Nije dušo. Ne, to je moj sin i ja ću ga zvati kako ja hoću.

AD: Nećeš ga zvati Franjo jer ga nećeš niti viđati ( prijetnja institucijama - sud,CZSS ). Jel ti jasno?

GR: To ćemo vidjeti.

AD: Viđat ćeš ga eventualno uz nadzor.( prijetnja istitucijom CZSS )

GR: Čiji nadzor?

AD: CZSS, dragi moj. Do tada ga nećeš sigurno viđati.( prijetnja - nikada još nitko zbog ovakvih postupaka u RH nije snosio posljedicu, sudovi na ovo gledaju blagonaklono i uopće se ne tretira. Zakonski regulirano i eklatantno kršenje prava djeteta po UN konvenciji, EU protokolu, i OZ-u )

GR: Dobro, pa bit će on i punoljetan, pa šta...

AD: Nadam se da to...

GR: Da što?

AD: Ništa.

GR: Imat će on i sedam i osam godina, ići će u školu, šta...

AD: Sve kako sud odredi tako neka bude. ( žena zna da su mu šanse za postupak u kojem će moći sudjelovati u odgoju djeteta ravne 8% i da će svako kršenje prava djeteta, psihičko maltretiranje djeteta i bivšek partnera biti nesankcionirane )

GR: Ne , ja ti nudim razgovor...

AD: Ti mi nudiš razgovor, a što je u proteklih 10 dana bilo.( nema sankcija za osvetoljubivost pod krinkom zaštite djece )

GR: Šta šta je bilo...niš nije bilo, nismo se viđali, šta?

AD: Aha nismo se viđali, a što misliš tko će sredit papire za dijete?

GR: Pa mi.

AD: Tko?

GR: Ti i ja.

AD: Ti i ja. Ti i ja smo to trebali prije tjedan dana pa si me zajebo.

GR: Ti i ja to mogli napraviti odmah po rođenju.

( napokon provociranje postiže rezultat, znam, i sam sam podlegao nekoliko puta....)AD: Zašto da ja tebi vjerujem? Kad si me toliko puta zajebo?

GR: A zašto da ja tebi vjerujem kada si me toliko puta zajebala ?

AD: Gdje sam ja tebe zajebala? Gdje?

GR: Šta si mi sve uzela i pokrala, niš nisi dala i prevarila si me za vjenčanje i tako dalje...

AD: Pokrala? Ja sam tebe pokrala ?

GR: Pa nego šta.

( napad je najbolja obrana i normalno stavljanje djeteta ispred sebe - je li njegova dobrobit. Hoće li kome i kada odgovarati? Teško. Prije će se ODO pozabaviti nekim drugim slučajevima. U svako slučaju NE POSTOJI nijedna osuda pa ni prijava za ovakvo NEdjelo)AD: Pa sram te bilo, sram te bilo. Znaš šta. Odjebi od mene i od djeteta. Ne želim te više nikada u životu vidjet ni čut...

GR: Pa hoćeš li ti da se mi nađemo...

AD: ...osim onda kada samo budem morala i to na sudu ili eventualno na CZSS , jel ti to jasno? ( prijetnja institucijama, zna da neće nikada biti kriva ni on prav, a da će na njegov žalbe tajnik Sikirica ili kak se već zove reći da je sve po pravilima i propisima)

GR: Gledaj...

AD: Nemam se ja s tobom što dogovarati. Ti možeš sutra doći na općinu i potpisat da se dijete zove Feđa Dulčić, u protivnom mi se nemoj javljati.( kršenje OZ-a, nema sankcija, ucjena )

GR: Kakvu općinu?

AD: Da, u općinu.

GR: Predmet je kod matičara. ( protuzakonito postupanje institucije, ne bi smjela/mogla to napraviti bez suglasnosti djetetovog oca, ova očigledno može)

AD: To je na općini.

GR: Črnomerec.

AD: Da, na općini.

GR: I ti sad sutra ideš tamo?

AD: Što tebe briga kad ja idem? ( osvetoljubivi bezobrazluk, uzimajući prije rečeno u obzir što i jadnik navodi u slijedećoj rečenici)

GR: Pa kad si rekla da sutra idem tam...

AD: Ja tebi kažem da ti jedino sutra možeš otići sa mnom na općinu i potpisati da se dijete zove Feđa Dulčić, u protivnom mi se nemoj javljati. ( ponavljanje namjere protuzakonitog postupanja uz prijetnju / izvjesnost dobijanja prijave radi obiteljskog nasilja gdje će se morati dokazivati da nije kriv više no izvjesna )

GR: Ne, ja ti to jasno i glasno kažem da neću kao...

AD: U protivnom se vidimo po raznim institucijama. Zbogom Goran Rek. ( ona zna - on još ne, jadnik je pokušao objavom transkripta.  )

GR: Kako god hoćeš. ( on ne zna, on doista ne zna - još)

zodax @ 11:40 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare