Moj internet dnevnik
zodax
Blog - listopad 2008
srijeda, listopad 8, 2008

Ne mogu zatvarati oči pred nedjelovanjem institucija. Slušam vapaj jednog tate koji želi biti – samo tata.

Evo njegove priče.....ili zadnjeg dijela iste.

....Koliko sam jučer bio radostan jer je Županijski sud potvrdio Rješenje Općinskog suda kojim mi se omugućuje viđanje djeteta 3 x tjedno utorak, četvrtak, nedjelja, danas sam tužan jer ne da nisam bio sa djetetom od pola pet do pola osam, nego ga uopće nisam mogao niti vidjeti. Obavijestio sam policiju, došli su pred zgradu, rekli da će napisati zapisnik i obavijestiti Centar.
I to je to. A ja niti uz pravomoćno sudsko rješenje ne mogu biti sa svojim djetetom.
Zar je to najbolji interes djeteta?
U četvrtak slijedi nastavak, opet ću doći sa pravomoćnim sudskim rješenjem moliti da budem sa svojim djetetom.
Djetetova majka svjesno našem zajedničkom djetetu uskraćuje njegovo legitimno pravo na susrete sa ocem bez ikakvih sankcija.
Kako da zaštitim svoje dijete?....


Ovo je problem koji je općenito prisutan. Vrlo je učestao i ne može se zanemariti. Čuo sam ga u različitim varijantama desecima puta a jednom prilikom i sam sam bio žrtva istoga.

Tko bi ovdje trebao intervenirati?

Načelno MUP. Po zaprimljenoj prijavi oštećene stranke jer se ovdje radi o nepoštivanju sudske presude. No kako bi DQ rekao u ovoj državi samo mafijaši rade svoj posao temeljito pa čemu očekivati da temeljna policija provodi zakone?

No da li bi udruga otac za dijete ovdje mogla izvršiti pritisak na ministartvo pravosuđa, MUP i ministartvo zdravstva? Da li bi se mogla obratiti nekoj od udruga koje se bave pravima žena i pravima djece pa izvršiti zajedničku medijsku objavu kao i zajednički pritisak na institucije da postanu poput mafijaša?

Da li postoji itko tko bi roditeljima u takvim situacijama mogao pomoći?

 

Ja mislim da ako i ne postoji da bi trebao postojati.  Stoga i predlažem da se udruga osim odlazaka na sastanke kod pravobraniteljice i zamjenice ministara ( koji nam se mijenjaju kao i ministri sami ) naprave običan dopis s potpisom i pečatom kojim bi pozvali gore navedene udruge da grupnim pristupom „natjeraju“ institucije da svoj posao – počnu raditi „mafijaški“.

A Vama, roditelji, poziv da preuzmete odgovornost za svoje odluke – jer se na dva stolca ne može sjediti, bar ne dugo. Stoga dok ne preuzmete rizik , pa i od kaznenog progona, i sa riječi pređete u akciju, svi Vas mogu saslušati, dati Vam i podršku i razumjevanje ali ne mogu za Vas i Vašu djecu voditi bitke, ako Vi sami niste na to spremni.

zodax @ 12:34 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare